Crna Kronika

direktor se skriva

Riječka tvrtka za trgovanje kriptovalutama oštetila ulagače za 70 milijuna eura?

Riječka tvrtka za trgovanje kriptovalutama oštetila ulagače za 70 milijuna eura?
Sanjin Strukic/PIXSELL

Riječka tvrtka za trgovanje kriptovalutama navodno je oštetila gotovo tisuću domaćih ulagača za najmanje 70 milijuna eura u kriptovalutama, a iz policije su u subotu potvrdili da imaju određena saznanja o tom slučaju te je u tijeku prikupljanje podataka.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske su na upit Hine o tom slučaju odgovorili da policija raspolaže određenim saznanjima, kako iz objava u medijima, tako i od nekoliko građana koji su se obratili toj Policijskoj upravi.

„U tijeku je prikupljanje podataka radi utvrđivanja elemenata za poduzimanja mjera i radnji koje bi bile u nadležnosti policije te obzirom na tajnost izvida nismo u mogućnosti iznositi više informacija“, naveli su iz policije.

Jutarnji list je objavio da je „riječka tvrtka BitLucky za trgovanje kriptovalutama, direktora Luke Burazera, navodno oštetila gotovo tisuću domaćih investitora za najmanje 70 milijuna eura u kriptovalutama, kako se spekulira među domaćim kripto-entuzijastima.“

„Poslovni krah široj javnosti nepoznate riječke tvrtke BitLucky već se naziva 'najvećom kripto prevarom u Hrvatskoj'. Više je sugovornika za Jutarnji potvrdilo da je Burazer, 30-godišnji direktor i poznato lice domaće kripto zajednice, sve račune tvrtke 'očistio', da je novac ulagača nestao, a on se navodno sakrio na nepoznatoj lokaciji u Lici. Njegovi su klijenti i investitori, kako doznajemo, o svemu obavijestili policiju i angažirali odvjetnike,“ piše u subotu Jutarnji list.


Reci što misliš!