Crna Kronika

UBIO PRIJATELJA

Policija kazneno prijavila 20-godišnjaka zbog smrti vojnika u Požegi

Policija kazneno prijavila 20-godišnjaka zbog smrti vojnika u Požegi
Ivica Galovic/PIXSELL

Požeško-slavonska policija osumnjičila je 20-godišnjaka da je u ranim satima u subotu na parkiralištu teško ozlijedio pripadnika Hrvatske vojske koji je jutros u bolnici podlegao ozljedama.

Osumnjičeni je nakon kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog nanošenja teških ozljeda s posljedicom smrti te je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija u nedjelju.

Terete ga da je u subotu oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkiralištu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka zadavši mu više udaraca u predjelu glave.

Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja.

Ozlijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju u jutarnjim satima umro od posljedica ozljeda, izvijestila je policija.

Vojnika je po pisanju lokalnog portala pozega.eu izudarao njegov prijatelj od djetinjstva M.K. s kojim je kobne večeri bio u izlasku.

Napadač kojeg je policija zatekla u blizini mjesta napada navodno se pravio da ne zna što se dogodilo i da im želi pomoći a kasnije je uhićen jer su napad snimile nadzorne kamere.

Ministarstvo obrane izvijestilo je u subotu da je pripadnik Hrvatske vojske koji je bio izvan službe pronađen rano ujutro na parkiralištu Trga Svetog Trojstva u Požegi u besvjesnom stanju te je prevezen u požešku Opću županijsku bolnicu.

Policija je jučer poslijepodne priopćila da je zbog slučaja koji se dogodio oko 2,25 sati na parkiralištu u Požegi uhićen 20-godišnjak kojeg se dovodi u vezu s navedenim događajem.

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u nedjelju su izrazili sućut obitelji, prijateljima i kolegama umrlog pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja.


Reci što misliš!