Crna Kronika

Županijski sud u Zadru

Izdana potjernica za mladićem nepravomoćno osuđenim za grupno silovanje

Izdana potjernica za mladićem nepravomoćno osuđenim za grupno silovanje
Bojan Bogdanić

Mladić koji je kao prvooptuženi nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora za grupno silovanje i ucjene 15-godišnjakinje iz okolice Zadra nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

Zbog toga je Županijski sud u Zadru izdao potjernicu, prenosi HRT

- Svi okrivljenici su se branili sa slobode. S obzirom da prvookrivljenik nije došao na ročište za objavu presude, a izrečena mu je nepravomoćnom presudom kazna zatvora u trajanju duljem od pet godina, Županijski sud u Zadru je izdao Rješenje o određivanju istražnoga zatvora. S obzirom na to da je u tom slučaju istražni zatvor obligatoran ujedno je odmah izdan nalog policiji da se isti dovede u prostorije zatvora u Zadru.

Budući da je policija izvijestila Sud da isti nije zatečen na adresi prebivališta, Županijski sud u Zadru je izdao tjeralicu.

Čim policija pronađe prvookrivljenika, on će biti doveden u prostorije Zatvora u Zadru, rekla je glasnogovornica Suda Sandra Radanović, ujedno i predsjednica Sudskog vijeća pred kojim se sudilo skupini mladića. 

 

Presuda je objavljena na ročištu 29. srpnja. Tada su na zatvorske kazne osuđeni i drugokrivljeni (2,5 godine), trećeokrivljeni mladić (tri godine), te četverooptuženi na godinu dana zatvora. Dvojica maloljetnika uvjetno su osuđena. 


Reci što misliš!