Crna Kronika

ždo split

Splićanin optužen za teško ubojstvo majke koju nije spasio iz zapaljenog stana

Splićanin optužen za teško ubojstvo majke koju nije spasio iz zapaljenog stana
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Splitsko županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu za teško ubojstvo protiv 39-godišnjaka koji je prije dva mjeseca nakon obiteljske svađe podmetnuo požar u stanu, a pritom majci nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život, izvijestilo je tužiteljstvo

Optuženog Branimira Sušića tužiteljstvo tereti da je nedjelo ​počinio tijekom noći 3. listopada ​ove godine od 1​,30 do 8 sati, u stanu ​u Splitu, "u stanju psihotičnog karaktera zbog kojeg nije bio u mogućnosti shvatiti značajke svojih postupaka i upravljati njima". 

Nakon što se naljutio na svoju majku ​Dolores Vukotić, koju je i ranije zlostavljao, "upaljačem i zapaljenom cigaretom izazvao je požar te ga se tereti da joj nije pružio pravovremenu pomoć kako bi joj spasio život​", navodi se u optužnici.

Tužiteljstvo je zatražilo da se optuženom produlji istražni zatvor te da sud "nakon rasprave utvrdi kako je okrivljenik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti i da mu odredi smještaj sukladno odredbama Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama".


Reci što misliš!