Crna Kronika

192

Policiji pune ruke posla: Krađe, prometovanje drogama, prevare....

Policiji pune ruke posla: Krađe, prometovanje drogama, prevare....
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije hrvatske državljanke u dobi od 27 i 18 godine, te 19-godišnjim hrvatskim državljaninom koji se sumnjiče za imovinska kaznena djela.

Sumnjiči ih se da su 27- i 18-godišnjakinja u ponedjeljak, 05. listopada tijekom prijepodneva u Ulici Akcije Maslenica u Zadru u trgovačkom centru iz nekoliko trgovina u vlasništvu trgovačkih društava, u cilju da se materijalno nepripadno okoriste otuđile razne artikle (kozmetika i odjevni predmeti) u vrijednosti preko 1 000 kuna,  nakon čega su sa otuđenim predmetima u više navrata izlazile iz trgovačkog centra te ih ostavljale na čuvanje 19-godišnjaku koji ih je čekao na parkiralištu u vozilu splitskih registarskih oznaka. Svi troje su uhićeni i dovedeni u službene prostorije te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje i izvršena pretraga vozila kojom prilikom su  otuđeni predmeti pronađeni i oduzeti.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv njih je državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje da su počinile kaznena djela krađe.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za prijevaru.

Naime, tijekom srpnja 2019.godine 60-godišnjak je po prethodnom dogovoru za kupnju traktora s 38-godišnjakom, kao odgovornom osobom trgovačkog društva, na račun trgovačkog društva uplatio iznos preko  70.000,00 kuna. Nakon uplate više puta je požurivao isporuku traktora, koji mu do danas nije isporučen.

Protiv 38-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog prijevare, dok se protiv trgovačkog društva kao pravne osobe podnosi kaznena prijava zbog povrede u gospodarskom poslovanju. 

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnja i promet drogama.

Naime, kod njega je pronađeno 7 komada stabljika marihuane, raspona od 85 – 118 cm, koje su mu oduzete.

Protiv 45-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Sinoć oko 20.25 sati u Šibenskoj ulici u Zadru, nepoznata muška osoba je ušla u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva te na osobito drzak način od trgovkinje otuđila novac.

Materijalna šteta iznosi više od tisuća kuna, a u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog drske krađe i potraga za počiniteljem.

 


Reci što misliš!