Crna Kronika

#192

Tijekom vikenda zabilježeno niz krađa, prijetnje, posjedovanje droge...

Tijekom vikenda zabilježeno niz krađa, prijetnje, posjedovanje droge...
Federico Scopa/AFP

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakinjom, koju se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Naime, u sklopu kriminalističkog istraživanja kod nje je pronađeno 40 grama heroina, u više pojedinačnih pakiranja te digitalna vaga, koje su joj oduzete.

Protiv 49-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama.

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom kojeg se sumnjiči za razbojništvo.

Naime, 20-godišnjaka se sumnjiči da je 27. studenog prošle godine oko 18 sati na Šibenskoj ulici u Zadru, maskiran ušao u poslovnicu pošte te uz prijetnju pištoljem otuđio novac, oko dvadeset tisuća kuna, nakon čega se udaljio.

Protiv 20-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog razbojništva.


  Policijski službenici Policijske postaje Benkovac, proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više kažnjivih radnji.

Naime, u subotu oko 22.30 sati u Benkovcu, policijski službenici su tijekom redovite kontrole prometa zaustavili osobno vozilo osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 35-godišnjak koji je odbio alkotest i tom prilikom omalovažavao te uputio ozbiljne prijetnje policijskom službeniku.

Nakon što je priveden u službene prostorije 35-godišnjak je nastavio vikati i galamiti te je lupao rukama po namještaju kojom prilikom je došlo do oštećenja inventara.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, sinoć je 35-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijetnja i oštećenje tuđe stvari, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

U subotu u Zatonu Obrovačkom nepoznati počinitelj je provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu trgovačkog društva odakle je otuđio novac.

Materijalna šteta iznosi tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog teške krađe.  

S petka na subotu u Poličniku nepoznati počinitelj je provalio u crkvu odakle je otuđio zlatninu.

Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

 U petak na području Relje u Zadru, nepoznati počinitelj je iz torbice otuđio novčanik u vlasništvu 56-godišnjeg državljanina Češke.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog  krađe.

Sa subote na nedjelju u Viru nepoznati počinitelj je otuđio moped u vlasništvu 31-godišnjakinje.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar jučer su proveli nadzor prometa na moru u cilju sprječavanja mogućih nesreća te stradavanja kupača i ronioca, kojom prilikom su zatekli 5 plovila koja su glisirala uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara.

Tako je jučer policijske posada u 11,45 sati kod Dugog otoka u glisiranju u blizini obale zatekla 53-godišnjeg državljanina Njemačke, a poslijepodne u 17,45 sati u blizini obale kod otočića Karantunić 56-godišnjeg državljanina Njemačke.

U subotu prijepodne u glisiranju u blizini obale, kod Sestrunja zatečen je  43-godišnji hrvatski državljanin te u prolazu kod Male Proverse 43-godišnji hrvatski državljanin,  dok je  u 17,10 sati u uvali Mir kod Telašćice na Dugom otoku zatečen 74-godišnji državljanin Belgije.

 Zbog počinjenih prekršaja navedeni su novčano sankcionirani po odredbama Pomorskog zakonika.

 


Reci što misliš!