Crna Kronika

#192

Zadarskoj policiji pune ruke posla: Kradu se auti, novac, mobiteli...

Zadarskoj policiji pune ruke posla: Kradu se auti, novac, mobiteli...
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom koju se sumnjiči da je protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudila na prodaju sunčane naočale obilježene znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost dovela u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Naime, sumnjiči se da je 24. kolovoza na predjelu Poluotoka u Zadru, na prodajnom štandu, kao vlasnica trgovačkog obrta nudila na prodaju 210 komada sunčanih naočala s logom zaštićene marke, a za koju nije posjedovala dokumentaciju i račune.

Sunčane naočale su joj oduzete. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenom zastupniku pričinila materijalnu štetu u iznosu od najmanje 189.000,00 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.

Protiv 32-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede žiga.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u jučer u Benkovcu iz trgovine trgovačkog društva otuđio dva parfema, vrijednosti preko tisuću kuna.

Protiv 44-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u jučer u Gračacu pokušao otuđiti osobno vozilo.

Naime, sumnjiči ga se da je jučer iza ponoći na parkiralištu u ulici Nikole Tesle u Gračacu, došao do osobnog vozila VW Golf 22-godišnjeg vlasnika,  kojom prilikom je slomio upravljač s kontakt bravom pokušavajući pokrenuti vozilo u namjeri da isto otuđi. 

Nakon što nije uspio pokrenuti vozilo, udaljio se, a tijekom jutra su ga policijski službenici pronašli te priveli u prostorije policije.

Uz kaznenu prijavu zbog krađe u pokušaju, 22-godišnjak se privodi pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske.

Sinoć je na Glagoljaškoj ulici u Zadru, nepoznata muška osoba prišla djetetu te ga pitala sitan novac, nakon čega mu je s vrata otrgnula torbicu s  mobitelom i udaljila se.

 Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a u tijeku je kriminalističko istraživanje zbog  teške krađe na osobito drzak način.

S ponedjeljka na utorak u Ulici Marka Marulića u Zadru nepoznati počinitelj je provalio u kamper odakle je otuđio dva novčanika u vlasništvu dvoje državljanina Njemačke u dobi od 36 godina. 

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog teške krađe.

Jučer prijepodne u Ulici Obala kneza Branimira u Zadru, nepoznati počinitelj je iz torbice otuđio novčanik u vlasništvu 73-godišnjakinje. 

Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Jučer poslijepodne na predjelu Poluotoka u Zadru, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik u vlasništvu 74-godišnjeg državljanina Njemačke. 

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog krađe

 


Reci što misliš!