Crna Kronika

policijsko izvješće

Benkovčanin osumnjičen za izazivanje požara

Benkovčanin osumnjičen za izazivanje požara
Ilustracija/Marko Jurinec/PIXSELL

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, 37-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Naime, sumnjiči ga se da je u srijedu poslijepodne, 22. srpnja 2020.godine, u Benkovačkom selu namjerno izazvao dva požara na otvorenom prostoru, a na koji način je izazvao opasnost za ljude ili imovinu većeg opsega.

U srijedu  je najprije oko 13.00 sati izazvao požar na otvorenom prostoru među kućama, kojom prilikom je izgorjela  trava i nisko raslinje u površini oko 23x30 m, te su požar u 13.35 sati ugasili vatrogasci, a potom je u 17.30 sati u neposrednoj blizini izazvao drugi požar kojom prilikom je izgorjela  trava i nisko raslinje u površini oko 27x12 m, dok je vatra zahvatila stabla smokve i bora  te ugrozila obližnju obiteljsku kuću. Požar su u 17,45 sati ugasili vatrogasci.

Uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, 37-godišnjak  je jučer  predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave  zadarske.

 


Reci što misliš!