Crna Kronika

državno odvjetništvo u zadru

Muškaracu koji je prevario staricu za preko 200 tisuća kuna određen istražni zatvor

Muškaracu koji je prevario staricu za preko 200 tisuća kuna određen istražni zatvor
Ilustracija / Thinkstock

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 21. srpnja 2020. u službi dežurstva ispitalo privedenog hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

Postoji osnovana sumnja da je 17. srpnja 2020. u  Zadru, u dogovoru za sada nepoznatim muškarcem, u namjeri da se znatno protupravno materijalno okoriste, nakon što je taj muškarac 16. srpnja 2020. sa svog mobitela nazvao oštećenicu predstavljajući joj se lažno kao direktor jedne banke koji surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi oko krađe novca od djelatnika banke, pritom ju uvjerivši da podigne sav novac koji ima na računu i preda policiji.

Osumnjičenik je potom došao do oštećenice i predstavio joj se kao policijski službenik, a potom od nje preuzeo omotnicu u kojoj je bilo 30.000,00 eura te si na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 225.000,00 kuna.

Sucu istrage predloženo je da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.


Reci što misliš!