Crna Kronika

natrpali kombi

Uhićeni neposredno nakon krađe iz trgovačkog centra

Uhićeni neposredno nakon krađe iz trgovačkog centra
PU Zadarska

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 44 i 62 godine, koje se sumnjiči za više imovinskih kaznenih djela.

Naime, policijski službenici PP Biograd su u subotu oko 14 sati, u neposrednoj blizini trgovačkog centra u Sv. Filip i Jakovu uočili dvije muške osobe, koje su koristile osobno vozile osobno vozilo, Citroen u kojem su se nalazile natrpane razne stvari. 

Pravovremenom intervencijom policijskih službenika, obje osobe su zadržane te dovedene u prostorije policije. 

Provedenim kriminalističkim istraživanje, 44 i 62-godišnjak se sumnjiče da su u subotu oko 13,30 sati, neposredno prije zatjecanja, iz trgovačkog centra u Sv Filip i Jakovu otuđili razne artikle ukupne vrijednosti od 3.000,00 kuna. Otuđene artikle, a radi se o 29 konzervi, 35 spreja protiv insekata, raznim baterijama, aparatima za brijanje i sl. su prethodno sakrili u kutiju, koja je omotana alufolijom, dok bi dolaskom na kasu platili samo jedan-dva artikla, a otuđene bi iznijeli iz trgovine u kutiji.

Nadalje, sumnjiči ih se da su istog dana oko 13 sati u Zadru, u trgovačkom centru u ulici Akcije Maslenica, na isti način otuđili oko 150 pari raznih čarapa, ukupne vrijednosti oko 4.000,00 kuna.

Također se dvojac sumnjiči da su na isti način otuđivali artikle iz trgovine i na području drugih policijskih uprava ( Zagreba, Vinkovaca, Šibenika, Poreča).

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se protiv 62-godišnjaka državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krađa.


Reci što misliš!