Crna Kronika

pu zadarska

"Rekorder" Akcije Vikend vozač s 2,71 promila alkohola u krvi

PIXSELL

U subotu u 21.20 sati u Petrčanima, policijski službenici su zatekli 61-godišnjaka kako upravlja VW Polom (ZG) pod utjecajem alkohola od 2.71 promila.

U  subotu, 19. listopada u 19.00 sati u Obrovcu, 65-godišnji vozač  je u ulici Put Grkovca izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, upravljajući Fiatom Punto (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,62 promila,.

Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja, te prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu u 21.20 sati u Petrčanima, policijski službenici su zatekli 61-godišnjaka kako upravlja VW Polom (ZG) pod utjecajem alkohola od 2.71 promila.  Vozač je smješten u prostorije policije do otrežnjenja te je u prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Proteklog vikenda ( 18.- 13. listopada), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 365 vozila i vozača, a poduzeli su 177 represivnih mjera.

alkotestirana su 84 vozača, od kojih je njih 16 bilo pod utjecajem alkohola

49 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine

9 vozača  je vozilo bez zaštitnog pojasa

7 vozača je koristilo mobitel u vožnji

4 bez tehničkog pregleda i registracije

3 bez položenog vozačkog ispita

2 vozača kojima je istekla vozačka dozvola

1 vozač je nepropisno pretjecao

1 vozač je upravljao za vrijeme zabrane

74 vozača nije poštivalo prometni znak

Iz prometa je isključeno 20 vozača i 4 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe zadobila teške tjelesne ozljede, te 6 osoba lake tjelesne ozljede

 

​​​​

Reci što misliš!