Crna Kronika

županijski sud u zadru

Počinje suđenje ocu s Paga, prijeti mu maksimalnih 50 godina zatvora

Počinje suđenje ocu s Paga, prijeti mu maksimalnih 50 godina zatvora
Dino Stanin/PIXSELL

Na Županijskom sudu u Zadru danas počinje suđenje 54-godišnjaku, koji je 28. veljače ove godine svoje četvero malodobne djece bacio s drugog kata obiteljske kuće u Pagu.

Iz zatvorske bolnice u Zagrebu optuženik je u zadarski pritvor doveden u utorak, a na pripremnom ročištu utvrdit će se je li raspravno sposoban, piše Zadarski list.Muškarac je optužen za četiri kaznena djela pokušaja teškoga ubojstva, za što mu prijeti i do 50 godina zatvora.

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo u svibnju je podiglo optužnicu za četiri teška pokušaja ubojstva protiv 54-godišnjeg oca koji je 28. veljače četvero malodobne djece bacio s prvog kata obiteljske kuće u Pagu, s visine oko šest metara.

Glasnogovornik zadarskoga Županijskoga državnog odvjetništva Duško Berović rekao je da je za završetak istrage ključno bilo vještačenje koje je pokazalo da 54-godišnjak nije bio neubrojiv pa se optužnica ne poziva na Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

To znači da će mu se suditi u tzv. redovitom postupku, iako će rasprave biti tajne "jer je riječ o zaštiti interesa djece".


Reci što misliš!