Crna Kronika

na tlu "hrabro" cipelario 41-godišnjaka

Među privedenim nasilnicima je i posrnuli zadarski rukometaš

Među privedenim nasilnicima je i posrnuli zadarski rukometaš
Dino Stanin/PIXSELL

U ponedjeljak 29. srpnja oko četiri sata ispred noćnog kluba u Zadru brutalno je pretučen 41-godišnji Zadranin a među nasilnicima koji su ga ozlijedili bio je posrnuli zadarski rukometaš Josip Maršan (23)!

Josip Maršan 20. ožujka ove godine pao je na doping testu jer je u trenutku testiranja bio pozitivan na zabranjene tvari - kokain i metabolite te je zaradio dvije godine suspenzije.

"Kako se nastali događaj kosi s vizijom, ciljem te radom Rukometnog kluba Umag, klub je odmah po primitku rezultata HZJZ-a raskinuo Ugovor s igračem te isključuje mogućnost buduće suradnje", naveli su iz RK Umag te na taj način zapečatili karijeru nekadašnjem rukometašu Zagreba.

Odnosno, zapečatio si ju je sam greškama, na kojima očito nije ništa naučio jer ovaj nemili događaj premlaćivanja 41-godišnjaka bit će samo nova mrlja na njegovu imenu.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 41-godišnjak sukobio sa skupinom koja mu je u klubu zapriječila ulaz u zahod. Zaštitari su 41-godišnjaka izveli iz kluba, nakon čega su se nasilnici na njemu počeli iživljavati. Najprije mu je prišao 30-godišnjak, koji ga je nogama i rukama tukao po glavi, zatim mu je s leđa prišao 27-godišnjak, koji ga je nekoliko puta udario šakom po glavi.

Nastavili su se iživljavati dok je ležao, a pridružila su im se još dvojica 24-godišnjaka i 26-godišnjak, koji su ga nastavili tući nogama. Zaštitari nisu učinili ništa da spriječe nasilje, rekao je voditelj Službe kriminalističke policije zadarske Policijske uprave Bore Mršić, dodajući da se policija želi odlučno suprotstaviti brutalnom iživljavanju uličnih nasilnika nad građanima.

Policija je došla do videosnimke i dokaza o okrutnom premlaćivanju 41-godišnjaka koji zbog straha to nije nikome prijavio. I u zadarskoj Općoj bolnici, gdje je potražio pomoć, nije rekao što mu se dogodilo.


Reci što misliš!