Crna Kronika

mogućnost utjecaja na svjedoke

Za petoricu optuženih za brutalno premlaćivanje predložen istražni zatvor, za šestim se još traga

Za petoricu optuženih za brutalno premlaćivanje predložen istražni zatvor, za šestim se još traga
Dino Stanin/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je petoricu nasilnika, koje se sumnjiči za brutalno premlaćivanje 41-godišnjeg Zadranina, 20. srpnja ispred jednog noćnog kluba u Zadru.

Iz DORH-ovog priopćenja izdvajamo:

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja petorice hrvatskih državljana (1992., 1988., 1995., 1995. i 1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela sudjelovanjem u tučnjavi, i šestoosumnjičenika (1993.) zbog kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok je prvoosumnjičeni hrvatski državljanin (1989.) u bijegu.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 27-godišnjak, 31-godišnjak, 24-godišnjak, 24-godišnjak i 26-godišnjak 20. srpnja 2019., između 04,00 do oko 04,30 sati, u blizini noćnog kluba u Zadru, motivirani prethodnom svađom i naguravanjem u prostoriji toaleta s oštećenikom, kojeg su zaštitari iznijeli van kluba i uputili ga da bježi, a kad je on krenuo u smjeru sjevera, osumnjičenici su mu, u cilju da mu nanesu tešku tjelesnu ozljedu, prišli s leđa, pa ga je prvoosumnjičenik prvo udario koljenom u glavu, a zatim šakom u glavu, nakon čega ga je drugoosumnjičenik udario dva puta šakom u glavu, uslijed čega je oštećenik pao na tlo. 

Pristupilo mu je potom više muškaraca koji su ga zajedno okružili te ga istovremeno udarali, pa se osnovano sumnja da ga je trećeosumnjičenik više puta udario nogom u tijelo, četvrtoosumnjičenik ga je nogama i rukama udario u tijelo, petoosumnjičenik dva puta nogom u tijelo, a šestoosumnjičenik tri puta nogom u tijelo, te petoosumnjičenik još jednom nogom u tijelo, dok ga je još jedan, zasad neutvrđeni, muškarac udario tri puta nogom u tijelo. Oštećenik je zadobio tešku ozljedu odnosno prijelom desne lakatne kosti.

Osnovano se sumnja i da je šestoosumnjičenik 30. srpnja 2019. u stanu kojeg koristi u Zadru, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, držao automatsku pušku AK-47, koju je dobrovoljno izručio, iako je bio svjestan da je zabranjeno držati automatsko vatreno oružje. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Reci što misliš!