Crna Kronika

ima ozlijeđenih

Napadnuti hrvatski vojnici u Afganistanu

Napadnuti hrvatski vojnici u Afganistanu
PIXSELL

Rano jutros dogodio se napad na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Afganistanu.

"Rano jutros dogodio se napad na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Afganistanu. Prema zadnjim informacijama imamo tri ozlijeđena hrvatska vojnika od kojih je jedan (27) zadobio teške tjelesne ozljede glave i nalazi se u životnoj opasnosti, ostala dvojica vojnika (27, 32) zadobila su teške ozljede, ali se nalaze izvan životne opasnosti", rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare ministar obrane Damir Krstičević.

"Kod jednog pripadnika se radi o lomu noge, a kod drugog o ozljedi ruke. Radi se o izoliranom napadu, a svi ostali pripadnici hrvatskog kontingenta su na sigurnom. Naši časnici su s obiteljima stradalih vojnika kako bi im pružili podršku", rekao je.

"Hrvatski vojnici kretali su se u tri vozila. Oko 8 sati ujutro krenuli su u kamp Kaja. U 8.45 sati, na putu od kampa Kaja do kampa Lion, na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zalijetanja trokolice motocikla s bombašem samoubojicom u naše vozilo.

Na lice mjesta su izašle afganistanske snage i pružile su pomoć našem ozlijeđenima. Da vozilo nije bilo blindirano posljedice bi bile puno teže", kazali su na pressici.

"Vojnicima se pruža maksimalna medicinska pomoć u bolonici, čim budu sposobni uz pomoća saveznika bit će prebačeni u Hrvatsku. Nadamo se da ćemo ih brzo vidjeti u Hrvatskoj", rečeno je na konferenciji za novinare.

​​

Reci što misliš!