Crna Kronika

pravomoćna presuda

Daruvarcu ublažena zatvorska kazna za premlaćivanje 18-godišnje Zadranke

Daruvarcu ublažena zatvorska kazna za premlaćivanje 18-godišnje Zadranke
Hrvoje Jelavić/Pixsell

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu donijelo je pravomoćnu presudu kojom se Darko Kovačević zvani Daruvarac osuđuje na četiri godine zatvora, dakle, presuda mu je smanjena za jednu godinu.

Kovačević je, podsjetimo, na Općinskom sudu u Zadru početkom godine nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke.

Drugostupanjski sud izabran je nasumično, elektronskim putem, a tročlano vijeće činili su suci Damir Romac, Marija Šćepanović i Neven Cambj.

Daruvarčev odvjetnik Boris Radman na splitskom Županijskom sudu prošli tjedan predao je i obrazložio žalbu na više od 100 stranica. Presudu nije htio komentirati jer ju još nije dobio napismeno. 

- Sud je preinačio presudu i stranke su je zaprimile, što znači da je ona postala pravomoćna i izvršna. Što se tiče javljanja na izvršenje kazne, u pravilu ide poziv od strane suca izvršenja. Njega sudac uručuje osobno na ruke. U tom pozivu stoji kad se treba javiti u zatvor odnosno Kaznionicu. Obično se zatvorenike prvo šalje na mjesec dana u Remetinec na dijagnostiku, a potom u Kaznionici u kojoj će izdržavati kaznu - objasnio je odvjetnik Branko Šerić. 

- Nakon što primi poziv, u roku od tri dana, ukoliko za to ima opravdane razloge, ima pravo tražiti odgodu. Ako to pravo ne iskoristi ili nema osnove ga tražiti, dobiva termin kad se treba javiti - rekao je Šerić.

Odvjetnik obitelji Milan Petričić također nije htio komentirati. 

- Presudu ću vjerojatno komentirati sutra kad je vidim, sada bi bilo neozbiljno komentirati - rekao je. 


Reci što misliš!