Crna Kronika

#vandalizam

Priveden muškarac koji je oštetio Pozdrav suncu

Priveden muškarac koji je oštetio Pozdrav suncu
Bojan Bogdanić

Zadarska policija privela je mlađega muškarca kojega se dovodi u vezu s razbijanjem nekoliko ploča na nedavno obnovljenom Pozdravu Suncu.

Naime, brzom i koordiniranim akcijom policijskih službenika uhićen je mladić koji je prema opisu svjedoka razbijao solarne ploče.

Više građana alarmiralo je policiju o vandalu koji uništava zadarsku atrakciju. 

Očevidom je utvrđeno da je 38 ploča uništeno.  

- Zadarska policija u 13:10 zaprimila je više dojava građana kako nepoznati mlađi muškarac uništava staklene stijenke na 'Pozdravu suncu', koji se potom udaljava na biciklu. Trenutno se u službenim prostorijama policije nalazi jedna osoba koja se dovodi u svezu s ovim događajem, kazala je o današnjem vandalizmu Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Prema prvim procjenama napravio je štetu od čak 660 tisuća kuna.

Snimke s mjesta događa prikazuju muškarca kako svom snagom u više navrata baca metalni predmet po staklenoj površini.

U policiji kažu da će kriminalističkim istraživanjem biti utvrđen motiv tog nedjela.

Pozdrav Suncu sastoji se od tri stotine višeslojnih staklenih ploča postavljenih u istoj razini s kamenim popločenjem rive u obliku kruga promjera 22 metra.

Ispod staklenih provodnih ploča nalaze se fotonaponski solarni moduli preko kojih se ostvaruje simbolična komunikacija s prirodom, s ciljem da se, kao i s Morskim orguljama, ostvari komunikacija - tamo sa zvukom, a ovdje sa svjetlom, opis je instalacije na internetskim stranicama zadarske turističke zajednice.


Reci što misliš!