Crna Kronika

uspješna akcija policije

U Slavoniji pas As pronašao bačvu s drogom

U Slavoniji pas As pronašao bačvu s drogom
Ilustracija (mojnet.com)

Vukovarsko-srijemska policija je razbila lanac preprodavača droge na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području i uhitila četvoricu muškaraca, a u sklopu višemjesečne istrage policijski pas As pronašao je zakopanu bačvu s drogom u vrtu kuće, izvijestila je u ponedjeljak policija na konferenciji za novinare.

Kriminalističkim istraživanjem nad četiri osobe, pod nazivom "Lonac" pronađene su različite vrste droge - marihuana, amfetamin speed, MDMA kristal, ecstazy te gljiva "Psilocibin".

Rezultate višemjesečnog kriminalističkog istraživanja, čija je završna realizacija bila proteklog vikenda, predstavili su zamjenik načelnika Policijske uprave vukovarsko-srijemske Goran Lovrić i voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet.

Kako su istaknuli, policija je analizom i drugim provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrdila da se na području Vukovara i Vinkovaca nalazi organizirana kriminalna skupina preprodavača droge marihuane, amfetamina speeda, ecstazya i MDMA.

 Višemjesečno kriminalističko istraživanje pod nazivom „Lonac“ policija je provodila nad četiri osobe. Utvrđeno je kako je 29-godišnjak iz Vukovara stvorio mrežu preprodavača i posrednika u prodaji droge - i to s 51-godišnjakom iz Vinkovaca te 29-godišnjakom i 30-godišnjakom iz Vukovara, koji su drogu dalje preprodavali na širem vukovarskom, vinkovačkom i osječkom području.

Temeljem Naloga Županijskog suda u Vukovaru obavljene su četiri pretrage domova, a pronađeno je oko 1,446 kilograma marihuane, 3,706 kilograma amfetamina - „speed“, oko 643 grama MDMA kristala, 1437 komada droge ecstazy, oko 13,6 grama gljive "psilocibin",  10 komada sjemenki „Cannabis Indica“,  2,160 kg sitno rezanog duhana, 2600 kuna, 500 eura i digitalna vaga.

Također, postoji sumnja da su i dva osobna automobila kupljena od novca stečenog od preprodaje droge, istaknuli su na konferenciji za novinare predstavnici PU vukovarsko-srijemske.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dvojica 29-godišnjaka, 30-godišnjak i 51-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.  Na konferenciji za medije predstavljen je i službeni pas As, koji je sudjelovao u obavljenim pretragama, a upravo je As zaslužan za pronalazak najvećeg dijela zaplijenjene droge koja je bila zakopana u dvorištu iza obiteljske kuće. Droga je bila uskladištena u posebnu bačvu, koja je potom bila položena u iskopanu rupu u zemlji i prekrivena debelim slojem zemlje.


Reci što misliš!