Crna Kronika

"kuća smrti"

Indija: Okultno samoubojstvo 11 članova obitelji?

Indija: Okultno samoubojstvo 11 članova obitelji?
AP

Tragična smrt 11 članova šire obitelji Bhatia potresa Indiju. Svih 11 pronađeno je mrtvo u njihovoj kući u indijskoj prijestolnici Delhiju, a njih desetero bilo je obješeno.

Jedanaesti član obitelji, 75-godišnja Narayan Devi, pronađena je mrtva na podu. Forenzičari su njen uzrok smrti opisali kao "djelomično vješanje" iako nije jasno zašto nije imala uže oko vrata kao ostali.

Obješeni - njena kći, dva sina, njihove supruge i petero njenih unuka - imali su ruke svezane iza leđa te oči i usta prekrivene tkaninom. Najstarija unuka Priyanka imala je 33 godine, a dva tjedna prije smrti se zaručila. Obitelj je tom prigodom organizirala veliku proslavu i pozvala mnoge susjede.

"Masovno samoubojstvo povezano s duhovnim i mističnim praksama"

Indijski istražitelji još uvijek utvrđuju što se točno dogodilo. Priopćili su kako bi se moglo raditi o "masovnom samoubojstvu povezanom s duhovnim i mističnim praksama", na temelju bilješki koje su pronađene u kući. Ipak, nisu isključili ni ubojstvo.

Obitelj Bhatia živjela je zajedno u kući trokatnici u Burariju, četvrti na sjeveru Delhija u kojoj uglavnom živi srednja klasa. Iako je obitelj rodom iz susjedne savezne indijske države Rajasthan, živjela je u glavnom gradu više od 20 godina.

Bhatiae su mali dvije trgovine u prizemlju kuće - jednu za namirnice i drugu za šperploču, javlja BBC.

Šokirani susjedi opisuju obitelj kao aktivnu u zajednici, religioznu, sretnu i financijski situiranu. "Nikad nisu imali problema ni s kim. Nikad ih nismo vidjeli da se svađaju.", rekao je jedan od susjeda, TP Sharma, za BBC Hindi. Štoviše, rodbina je pristala da oči preminulih budu donirane za transplantaciju jer su "uvijek htjeli pomagati drugima".

Jeziv prizor obješenih tijela zatekao je susjed Gurcharan Singh, koji kaže kako ga je žena poslala da provjeri zašto trgovina ujutro nije bila otvorena kao svaki dan. "Kad sam ušao, sva su vrata bila otvorena, a oni su visjeli sa stropa. Ruke su im bile svezane. Vidio sam toliko tijela pa sam požurio kući i rekao to svojoj ženi.", izjavio je Singh. Susjedi su pozvali policiju koja je brzo došla na mjesto događaja.

U kući nisu pronađeni tragovi provale i pljačke - žene su i dalje imale svoj zlatni nakit, a svi mobiteli i druga elektronika i dalje su bili u kući. Jedini preživjeli član obitelji bio je pas Jackie, kojeg su prije smrti poslali na krov terase. 

 


Reci što misliš!