Crna Kronika

tražili 400 tisuća eura

Zadarska poduzetnica i tri muškarca kazneno prijavljeni za iznuđivanje i otmicu

Zadarska poduzetnica i tri muškarca kazneno prijavljeni za iznuđivanje i otmicu
Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon što je u sjeo za stol u jednom ugostiteljskom objektu, Zagrepčanina su u Tkalčićevoj ulici okružila tri muškarca koji su mu objasnili da ima vremena "do sutra u 18 sati da im plati 400 tisuća eura", jer su navodno zbog njega izgubili mnogo novca na poslu koji nikad nisu dobili.

Dva od tri muškarca prisilila su Zagrepčanina da s njima napusti bistro i da im preda ključeve svojeg džipa. S njim su otišli do Savskog nasipa gdje su mu uzeli tri mobitela, 500 eura, tisuću kuna i skupocjeni Rolex. 

Povratkom u centar grada, dvojac je 67-godišnjaka izbacio iz automobila na križanju Bauerove i Vlaške ulice, i to baš u blizini V. Policijske postaje, a on je odmah slučaj prijavio policiji koja je već sljedećeg dana uhitila jednog od iznuđivača, a on je pak vrlo brzo otkrio imena svih ostalih sudionika iznude.

Zadarska poduzetnica i troje iznuđivača su "zaradili" kaznene prijave za pokušaj iznude, a dvojac koji je 67-godišnjaka vozio do Save i kaznenu prijavu za oduzimanje slobode, piše Jutarnji list.


Reci što misliš!