Crna Kronika

gumenjak rasparan

Na Smokvici Veloj pronađen nestali Njemac, pothlađen ali živ

Na Smokvici Veloj pronađen nestali Njemac, pothlađen ali živ
Duško Jaramaz/ PIXSELL

Njemački turist star 49 godina, čiji je nestanak prijavljen sinoć na Murteru, pronađen je jutros na otoku Smokvica Vela na Kornatima, doznaje ŠibenikIN u šibenskoj Lučkoj kapetaniji čija je ekipa spasila tog stranog državljanina.


Njegova supruga prijavila je sinoć nešto iza 20.30 sati hitnim službama da je Nijemac tijekom nedjelje isplovio na gumenjaku duljine 4,5 metara i da se nije vratio u kamp Slanica na Murteru, gdje su smješteni.

U potragu se uključila Lučka kapetanija čiji su brodovi jutros u zoru krenuli pretraživati otočić Prišnjak i druge otoke u blizini Murtera, a onda i nešto udaljeniji Tetovišnjak. Kako je noćas puhala bura, pratili su putanju vjetra i nastavili potragu prema Kornatima i na Smokvici Veloj konačno pronašli nestalog stranog državljanina. Nijemac je bio pothlađen, ali živ.

Izgleda da je ostao bez pogona jer mu je otkazala penta, pa je ostao plutati na gumenjaku osuđen na milost i nemilost prirode, valova, bure i morske struje, a onda se nekako dokopao kopna na Smokvici Veloj gdje je proveo cijelu noć.

Gumenjak, koji je također jutros pronađen na stjenovitoj obali,  sav je rasparan, a u Lučkoj kapetaniji doznajemo da je Nijemac jedno vrijeme tijekom havarije morem plutao držeći se za nekakvu dasku, dok ga more jučer nije donijelo do kornatskog otoka.  

Čim ga je Lučka kapetanija jutros pronašla, pothlađenog Nijemca preuzela je ekipa Hitne pomoći i zbrinula ga. Osim što je bio pothlađen i u stanju šoka nakon havarije na moru i noći na pustom otoku, drugih ozbiljnijih ozljeda nije imao pa se kući u Njemačku vraća živ i zdrav, s pregršt anegdota s ljetovanja, prenosi ŠibenikIN.


Reci što misliš!