Crna Kronika

jahta lori

U uvali Kobaši kod Stona jahta u potpunosti izgorila i potonula

Rano jutros, 9. kolovoza u 02.13 sati posredstvom ŽC 112 Dubrovnik službenici MRCC Rijeka zaprimili su dojavu o požaru na motornoj jahti na vezu u uvali Kobaši, kod Stona.

Odmah je obaviještena Javna vatrogasna postrojba Dubrovnik i Lučka kapetanija Dubrovnik te Policijska uprava Dubrovačko – neretvanska, a o događaju su obaviješteni i djelatnici tvrtke za komercijalna spašavanja plovila i osoba na moru „SeaHelp“.

U 2.30 sati MRCC Rijeka prima obavijest da je voditelj pokrenuo motornu jahtu u plamenu i isplovio prema sredini Stonskog zaljeva, stoga su za jahtom isplovili i službenici LK Dubrovnik te su nedugo potom sustigli motornu jahtu koja se usidrila u Stonskom zaljevu, evakuirali voditelja sa jahte koja je tada već bila u potpunosti zahvaćena plamenom te su započeli sa gašenjem požara, no zbog nastalih oštećenja jahta je potonula na poziciji sidrenja.

Obzirom da je na motornoj jahti u trenutku potonuća bilo oko 2,5 tona pogonskog goriva u brodskim spremnicima, MRCC Rijeka u koordinaciji sa LK Dubrovnik poduzeli su sve potrebne radnje u cilju prevencije i eventualog suzbijanja onečišćenja mora i morskog okoliša uslijed mogućeg onečišćenja.

Prema podacima prikupljenim u okviru očevida, službenici Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su da je iz zasad nepoznatog razloga opožarena i potonula motorna jahta „Lori“, dužine 23,95 metara, talijanske zastave u vlasništvu Talijana S.C. Daljnjim očevidnim radnjama Lučka kapetanija Dubrovnik utvrdit će uzroke ove pomorske nesreće.


Reci što misliš!