Crna Kronika

Županijski sud u Zadru

Bibinjskom silovatelju pedofilu potvrđena 12-godišnja kazna zatvora, zbog prijetnji sucu izveden u lisicama

Bibinjskom silovatelju pedofilu potvrđena 12-godišnja kazna zatvora, zbog prijetnji sucu izveden u lisicama

Osuđeni pedofil iz Bibinja 60-godišnji Davor Lonić, koji je zbog spolnog odnošaja s djetetom pravomoćno osuđen na kaznu u trajanju od 12 godina, koja je zatim poništena, u ponovljenom postupku ponovo je osuđen na 12 godina zatvora.

Sudac Boris Radman je kao otegotnu okolnost istaknuo Lonićevu odlučnost u ostvarenju kaznenog djela, ustrajnost, beskrupuloznost, bezosjećajnost i činjenicu da je svojim monstruoznim postupkom trajno oštetio zdravlje danas 26-godišnje djevojke, koja ima dijagnosticiran PTSP, zbog čega pije teške lijekove i odlazi na psihoterapije, piše Zadarski list.

- Kako te nije sram?! Ovo je moj život! Lažljivče! – riječi su kojima se Davor Lonić (61) iz Bibinja, nakon izricanja 12-godišnje zatvorske kazne, zbog višestrukog i dugogodišnjeg spolnog odnošaja s djetetom, obrušio na suca Županijskog suda u Zadru, Borisa Radmana.

Loniću se za ovo kazneno djelo sudilo u obnovljenom postupku, koji mu je Županijski sud u Zadru odobrio nakon što se žalio Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu na neljudske uvjete u pulskom zatvoru i povredu prava na pravično suđenje, jer mu Vrhovni sud nije osigurao nazočnost kod odlučivanja o žalbi na prvostupanjsku presudu.

S pravom na obnovu postupka Lonić je stekao i pravo izlaska iz zatvora uz jamčevinu, pa je na objavu presude došetao sa slobode. No čim je čuo “kriv je”, počeo je negodovati mumljajući i praveći grimase, a kad su ga pravosudni policajci krenuli odvesti u istražni zatvor zbog visine izrečene kazne, pokušao im se izmaknuti i krenuo prema sucu. S galamom i psovkama nastavio je i nakon izvođenja iz sudnice, a budući da se uporno otimao policajcima, niz sudsko stubište u ćeliju je odveden s lisičinama i pojasnim remenom.

Cijeli članak pročitajte u Zadarskom listu.


Reci što misliš!