Crna Kronika

atrij novouređene palače Cedulin

Mlada gitaristica Linda Primožić večeras na Zadar Classic Open Airu

Mlada gitaristica Linda Primožić večeras na Zadar Classic Open Airu

Mlada Zadranka Linda Primožić, studentica druge godine gitare otvara u utorak, 11. srpnja s početkom u 21 sat glazbena zbivanja u atriju novouređene palače Cedulin.

Bit će to prvi koncert u dvorištu upravo obnovljene atraktivne građevine poznate nekad kao 'stara bolnica', prenamijenjene sada u Turističko-informativni centar. Bit će to i peti koncert ovogodišnjeg  festivala Zadar Classic Open Air u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra i zadarskog Lions kluba, ujedno i prvi nastup Linde Premužić na tom festivalu koji se održava petu godinu za redom.

Linda je u rodnom Zadru pohađala OŠ Petar Preradović i Ekonomsko birotehničku školu, a istovremeno i osnovnu i srednju Glazbenu školu Blagoje Bersa u kojoj je gitaru učila kod prof. Hrvoja Šteke. Sudjelovala je na više natjecanja, a najbolji je rezultat ostvarila 2014. godine na Pula guitar festu s osvojenim drugim mjestom u svojoj kategoriji.

Godine 2015. upisala je Studij glazbene umjetnosti na Fakultetu prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru gdje je studentica druge godine gitare u klasi koju vodi prof. doc. Đani Šehu. Nastupom na festivalu Zadar Classic Open Air predstavit će se širem krugu svojih sugrađana kao i turistima koji su ovih dana preplavili ulice Zadra.

Kao i svi koncerti Festivala i ovaj će početi u 21 sat. Posjetitelji će i tom prigodom moći dati svoj prilog za pomoć u daljnjem školovanju i usavršavanju mladih zadarskih glazbenika.


Reci što misliš!