Crna Kronika

Suđenje

Asimu Kurjaku osam mjeseci zatvora

Asimu Kurjaku osam mjeseci zatvora

Obrazlažući presudu sutkinja Iva Nikšić kazala je kako je nedvojbeno utvrđeno da je Kurjak učinio nedjelo koje mu se stavlja na teret

Ginekolog Asim Kurjak na zagrebačkom je Općinskom sudu osuđen na osam mjeseci zatvora. Dokazano mu je da je zataškao pogreške troje liječnika iz bolnice Sveti Duh nakon smrti rodilje Dragice Ivanković, početkom 2002.

Obrazlažući presudu sutkinja Iva Nikšić kazala je kako je nedvojbeno utvrđeno da je Kurjak učinio nedjelo koje mu se stavlja na teret. Kao olakotnu okolnost uzela mu je prijašnje nekažnjavanje, a kao otegotnu činjenicu da je vrhunski stručnjak u čije su ruke pacijenti stavljali svoj život.

Kurjakov odvjetnik Silvije Degen najavio je žalbu zagrebačkom Županijskom sudu. Kako zastara u ovom slučaju nastupa potkraj siječnja 2008., moguće je da će osuđeni ginekolog izbjeći zatvorsku kaznu.

Osim ovog slučaja Kurjak je na zagrebačkom Općinskom sudu suočen i s optužbom za nedopušteno presađivanje jajnih stanica. Optužba je u tom slučaju podnesena i protiv njegove supruge Biserke Funduk Kurjak te još dvoje liječnika Sanje Kupešić i Ernesta Suchaneka. Kurjak je od početka istrage negirao da je bez znanja pacijentica uzimao njihove jajne stanice i presađivao ih u druge pacijentice.


Reci što misliš!