Crna Kronika

Dileri

USKOK optužio 12 "kumova"

USKOK optužio 12

USKOK je zatražio pritvor za sve optuženike, osim za prvooptuženog koji u zatvoru već izdržava višegodišnju kaznu zbog zloporabe droge

Protiv skupine od 12 preprodavača droge, kojom je iz zatvora upravljao 30-godišnjak, USKOK je podignuo optužnicu. Tereti ih da su iz BiH i Slavonije krijumčarili heroin, kokain, amfetamin i marihuanu na područje Varaždinske i Međimurske županije.

Riječ je o uhićenima u akciji "Kum" u prosincu s područja Čakovca, Varaždina i Slavonskog Broda. Istraga se vodila na zagrebačkom Županijskom sudu pred kojim je i podignuta optužnica zbog kaznenog djela zloporabe opojnih droga.

Prvooptuženog se tereti da je iz zatvora u Kaznenom zavodu Lipovica telefonom ili osobnim kontaktom s četvoricom optuženika u listopadu prošle godine dogovorio uzgoj i preradu droge, prikupljanje novca za nabavu droge, kupnju i njezino krijumčarenje.

Ostali članovi skupine optuženi su za skrivanje i skladištenje droge te pakiranje i prodaju drugim preprodavačima i konzumentima na području Varaždinske i Međimurske županije.

Četvrtooptuženog 43-godišnjaka tereti se da je početkom studenoga osobnim automobilom otišao u Sarajevo, gdje je preuzeo pet paketa s 2,5 kilograma heroina koje je upakirao u kutiju od keksa i sakrio ispod suvozačeva mjesta. No, na povratku u Hrvatsku na graničnom prijelazu Slavonski Brod droga je pronađena.

Skupina, u čijem je otkrivanju i uhićenju sudjelovalo više od 150 policajaca, optužena je i za uzgoj tzv. sintetičke marihuane u obiteljskoj kući petooptuženog 26-godišnjaka u Čakovcu u kojoj je u studenome pronađeno 273 grama te droge i oprema za proizvodnju, dok su u stanu koji je unajmio u Varaždinu pronađene još 43 stabljike marihuane. Riječ je o marihuani koja je na narkotržištu skuplja, a njezina proizvodnja dvostruko je kraća od uzgoja klasične marihuane.

USKOK je zatražio pritvor za sve optuženike, osim za prvooptuženog koji u zatvoru već izdržava višegodišnju kaznu zbog zloporabe droge.


Reci što misliš!