Crna Kronika

Umješana politika

Laptala zbog droge istraživala i hrvatska policija?

Laptala zbog droge istraživala i hrvatska policija?

U tekstu se tvrdi kako bi "presuda bila blaža da nije bilo pritisaka iz hrvatske politike"

"Ovih smo dana od visokog policijskog izvora saznali da je hrvatska policija zapravo ta koja je obrađivala Laptala, i to zajedno s Interpolom i nekim drugim službama. Laptalo je uhićen u dogovoru s hrvatskim Ministarstvom unutarnjih poslova. Ukratko, Laptala bi uhitila hrvatska policija da ga u dogovoru s našim policajcima i Interpolom nije uhitila Grčka", stoji u tekstu koji se pojavio na internet izdanju Jutarnjeg lista, a prenosi Index.hr.

Štoviše, neimenovani izvor Jutarnjeg kaže kako je hrvatska prepustila Laptala iz "posebnih razloga". Na osnovu te informacije postavlja se pitanje "koliko je utjecaj politike na grčko pravosuđe utjecalo na visinu kazne?". U tekstu se tvrdi kako bi "presuda bila blaža da nije bilo pritisaka iz hrvatske politike".

Recimo na kraju kako su gotovo svi naši sugovornici u "slučaju Laptalo" od sindikata pomoraca, do bivših ministara, pa do lokalnih političara upravo zamjerali hrvatskoj politici kako su napravili nedovoljno za slučaj presude hrvatskom kapetanu.

 


Reci što misliš!