Crna Kronika

Sretan kraj

Između Kornata i Murtera spašene dvije osobe

Između Kornata i Murtera spašene dvije osobe

Jedna mlađa osoba na gumenjaku je srčani bolesnik, a uzburkano more i rad motora jako su mu pogoršavali stanje

Pomorska policija spasila je kasno sinoć dvije osobe na gumenjaku u moru između Kornata i Murteta, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Naime, Operativno-komunikacijski centar (OKC) Policijske uprave šibensko-kninske primio je sinoć u 22,15 sata poziv za pomoć od dvije osobe koje su se nalazile u gumenjaku na moru između Kornata i Murtera.

Jedna mlađa osoba na gumenjaku je srčani bolesnik, a uzburkano more i rad motora jako su mu pogoršavali stanje, pa su morali isključiti motor i zatražili da se dođe po njih.

Iz OKC-a PU Šibensko-kninske o tome su obavijestili Pomorsku policiju i Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru (MRCC).

Potom je Državni centar 112 uz pomoć mobilnog operatera locirao mobitel djavitelja, te je prema osobama u gumenjaku poslan brod Pomorske policije, a obaviještena je i Hitna pomoć, koja je čekala u Murteru.

Osobe na gumenjaku su pronađene oko 23,09 sati, te su prevezene do Murtera, a u 23,49 sati dežurna medicinska ekipa Ambulante Tisno preuzela je bolesnu osobu te izvijestila da je u stabilnom stanju, navodi Državni centar 112.


Reci što misliš!