Crna Kronika

Vatrena stihija

Dalmacijom bukte požari

Dalmacijom bukte požari

Veliki požar buknuo je poslijepodne i kod sela Tarići, 10-ak kilometara od Šibenika. Uz vatrogasce, gase ga i tri kanadera

Nakon gotovo tri dana borbe s vatrenom stihijom lokaliziran je veliki šumski požar na brdu Šeminovac kod Krivodola u Imotskoj krajini. Nakon cjelonoćne bitke s vatrenom stihijom obranjene su kuće. Više od 80 vatrogasaca sa 25 vozila cijelu noć borilo se s vatrom. Ujutro su im u pomoć došla dva kanadera i dva protupožarna helikoptera.

U požaru je izgorjelo oko 140 hektara guste borove šume. Da se ponovno ne bi razbuktala vatrena stihija, tijekom noći na požarištu će ostati 25 vatrogasaca s 20 vozila. Nadomak Gornjih Ujevića konačno se vratio mir.

Veliki požar kod Tijarice

U međuvremenu još je jedan veliki požar buknuo kod Tijarice, u sinjskoj općini. Vatra je zahvatila oko 200 hektara niskog raslinja i bukove šume. Požar gase vatrogasci iz gotovo cijele županije. Za sada nisu ugrožene kuće. Zatvorena je državna cesta između Trilja i Kamenskog.

Gori i kod Šibenika

Veliki požar buknuo je poslijepodne i kod sela Tarići, 10-ak kilometara od Šibenika. Uz vatrogasce, gase ga i tri kanadera. Požar se širi prema prigradskom naselju Dubrava. Zbog snažnoga zapadnog vjetra i nepristupačnog terena procjenjuje se da će biti aktivan cijelu noć.


Reci što misliš!