Crna Kronika

Nestala

Potraga za nestalom Australkom: Sin vlasnika hostela nije osumnjičen

Potraga za nestalom Australkom: Sin vlasnika hostela nije osumnjičen

Dubrovačko područje nadlijetao je helikopter Gorske službe spašavanja. U više navrata pretraživao je brdo Srđ i područje do granice s BiH

Ivica Perković, sin vlasnika hostela u kojem je odsjela nestala Australka Britt Lapthorne (21), nakon ponovnog je privođenja na obavijesni razgovor pušten kući

- Ivica Perković nije osumnjičen. Traganje obavljamo stalno poduzimajući sve potrebne mjere. To je sve što mogu zasad reći - kazao je zamjenik načelnika dubrovačke policije Ivan Kukrika. Perkovića su prvi put priveli u srijedu, a drugi put nakon pretrage hostela u četvrtak.

Brittin brat Darren i njezina najbolja prijateljica Tara Reynolds u pratnji predstavnice australskog veleposlanstva u Hrvatskoj u petak su bili u policiji na sastanku. Nisu davali izjave za medije, a pokušali su ih izbjeći izlaskom na druga vrata. Sjeli su u taksi i odvezli se u hotel Berkeley.

Dubrovačko područje nadlijetao je helikopter Gorske službe spašavanja. U više navrata pretraživao je brdo Srđ i područje do granice s BiH. Brittina cimerica u hostelu Lidia Hambrook (28), koja je australsko veleposlanstvo u Zagrebu o slučaju obavijestila 36 sati nakon nestanka mlade Australke, dala je izjavu policiji u Norveškoj.

O tome je obaviješten i australski Interpol koji ju je kontaktirao u četvrtak navečer, navodi australski tisak. Otac Dale Lapthorne i Brittin dečko Simon Imberger stigli du u petak u Dubrovnik. Pridružili su se njenom bratu Darrenu koji gotovo tjedan dana s policijom pokuša naći sestru.

- Bez svoje se kćeri ne vraćam kući. Nadam se da ću je naći živu. Uvjeren sam u dobar rad i trud policije. Zahvaljujem svim dobronamjernim ljudima i medijima koji pomažu u traganju za mojom kćerkom - kazao je Dale Lapthorne u dubrovačkoj zračnoj luci. Brittini roditelji su spremni platiti korisnu informaciju koja bi ih dovela do njihove kćeri.


Reci što misliš!