Crna Kronika

Atentat

Ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić

Ubijeni Ivo Pukanić i Niko Franjić

U 18 sati i 20 minuta u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, u dvorištu NLC grupe, ispod Pukanićevog automobila marke Lexus, eksplodirala je bomba

Ubijen je vlasnik Nacionala Ivo Pukanić. U eksploziji je poginuo i Niko Franjić, direktor marketinga, potvrdio je izvor iz Nacionala, javio je HTV u izvanrednim vijestima u 20.30 minuta na Prvom programu. Navodno su ozlijeđena i dva Nacionalova grafičara.

U 18 sati i 20 minuta u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, u dvorištu NLC grupe, ispod Pukanićevog automobila marke Lexus, eksplodirala je bomba. Automobil je u eksploziji potpuno izgorio. U trenutku eksplozije zgarda je bila puna studenata Nacionalove novinarske škole.

U tom dijelu grada policija je blokirala promet.

Novinar Nacionala Plamenko Cvitić HTV-u je potvrdio da je do eksplozije došlo u dvorištu redakcije Nacionala i kako ima poginulih. Na pitanje je li poginuo Ivo Pukanić, odgovario je da vjerojatno jeste.

Mjesto eksplozije u širokom je luku ograđeno policijskim trakama i svi novinari i fotoreporteri su odmaknuti na oko 150 metara od mjesta eksplozije. Među velikim brojem policajaca je i glasnogovornik zagrebačke Policijske uprave Krunoslav Borovec, koji je samo kratko ponovio kako još ne može ništa reći niti potvrditi neslužbene informacije koje su objavljene večeras na elektroničkim medijima. Najavio je izjavu za novinare iza 22 sata.

Na mjestu eksplozije bio je i gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Nešto iza 20 sati na mjesto eksplozije stigli su ministar policije Tomislav Karamarko i v.d. ravnatelja policije Vladimir Faber.

Izjavu u povodu ovog terorističkog čina dao je i predsjednik RH Stjepan Mesić, a uskoro se očekuje i izjava premijera Sanadera.


Reci što misliš!