Crna Kronika

Droga

U Osijeku zaplijenjen 41 kilogram marihuane

U Osijeku zaplijenjen 41 kilogram marihuane

U priopćenju se navodi da su za zlouporabu opojnih droga kazneno prijavljene još četiri osobe

Tridesetpetogodišnj i 32- godišnji muškarac danas su uz kaznenu prijavu dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku zbog osnovane sumnje da su se udružili radi činjenja kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, javlja Totalportal.hr

U priopćenju se navodi da su za zlouporabu opojnih droga kazneno prijavljene još četiri osobe. Kaznena prijava protiv šest osoba podnesena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a nitko od prijavljenih do sada nije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.

U dosadašnjem tijeku kriminalističke obrade, koju nad više osoba sa šireg područja Osijeka provode policijski službenici II. Policijske postaje Osijek uz suradnju sa Odsjekom kriminaliteta droga Policijske uprave osječko-baranjske, utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnjak iz Beketinaca, uz prethodni dogovor sa 32-godišnjim Osječaninom, od 2005. do 2008. na njivi iza svoje kuće u Beketincima zasadio veču količinu stabljika konoplje marihuane, nakon čega ju je pripremao za prodaju: sušenjem, prešanjem, rezanjem, vaganjem i pakiranjem u okrugle paketiće od oko 50 grama.

U pretrazi njegova i roditeljskog doma te drugih prostorija kojima se koristi pronađeno je i uz potvrdu oduzeto ukupno 41.305,3 grama marihuane, 65,5 paketića marihuane, 2 ovalne kutijice sa marihuanom težine 296,8 grama, kartonska kutija s marihuanom težine 3,02 kilograma, devet uvezanih snopova sasušenih stabljika marihuane bez lišća, precizna digitalna vaga, skalpel i manja dizalica.

Vrijednost zaplijenjene droge prema prodajnoj cijeni privedenih procjenjuje se na oko 250.000 kuna.

Ova kriminalistička obrada rezultat je pojačanih aktivnosti koje su policijski službenici II. Policijske postaje Osijek poduzimali u sklopu nacionalne akcije Ministarstva unutarnjih poslova ''Mir i dobro''.


Reci što misliš!