Crna Kronika

Pedofil

Osijek: Za silovanje djevojčica tri godine zatvora

Osijek: Za silovanje djevojčica tri godine zatvora

Djevojčice su išle u razred s dječakom kojemu je silovatelj bio kum. Dječakova obitelj stanovala je u kući koja je bila njegovo vlasništvo, te su se djevojčice često tamo dolazile igrati

Za silovanje četrnaestogodišnje djevojčice i bludničenja nad njezinom vršnjakinjom, četerdesetšestogodišnji muškarac s područja Osijeka osuđen je na jedinstvenu kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora.

Djevojčice su išle u razred s dječakom kojemu je silovatelj bio kum. Dječakova obitelj stanovala je u kući koja je bila njegovo vlasništvo, te su se djevojčice često tamo dolazile igrati.

Prvoj je svojoj žrtvi pristupio 22. travnja 2001, tražeći od nje da se skine, a zauzvrat joj je obećavao dati 400 kuna. Djevojčica je to odbila, no usprkos protivljenju, pedofil ju je dirao po grudima i unutrašnjoj strani bedara. U hlače joj je, potom, ugurao 400 kuna i otišao.

No, četiri mjeseca kasnije, 19. kolovoza nije se zaustavio na bludničenju, a okomio se na drugu kumčetovu prijateljicu.

Malenoj je, prema optužnici, najprije rukom dirao bedra, tražeći da s njim stupi u spolni odnos i pritom joj također nudeći novac. Nesretna je curica odbila besramni i šokantni prijedlog, te se zaputila prema vratima kako bi pobjegla iz sobe. No, muškarac ju je potom zgrabio za ruke i bacio na krevet, rekavši joj da će je skinuti silom, ako ona to ne želi sama učiniti. Svoj je bolesni naum i proveo u djelo te ju je silovao, a potom joj je na krevetu ostavio 500 kuna.

Djevojčice su o zločinu šutjele, no silovatelja su počele ucjenjivati, prijeteći da će sve otkriti, ako im ne plati. Dao im je 1.200 kuna. Kada su tražile još, silovatelj se povjerio svojoj supruzi da je žrtva ucijene. Zajedno su se uputili u posjet roditeljima djevojčica, koji su slučaj prijavili policiji.

Muškarac je na sudu tvrdio da nije kriv. No sudski vještak utvrdio je da jedna djevojčica ima PTSP, kao posljedicu silovanja. Kasnije se liječila zbog psihičkih problema, pokušala je izvršiti i samoubojstvo.


Reci što misliš!