Crna Kronika

U Karlovcu otkriven 12-godišnji razbojnik

U Karlovcu otkriven 12-godišnji razbojnik

Pošto je počinitelj kaznenih djela dječak na kojeg se ne može primjenivati odredbe kaznenog zakona, on nije u pritvoru, već je policija ŽDO-u, Odjelu za mladež, podnijela posebno izvješće

Otkriven je 12- godišnji dječak, razbojnik, učenik jedne karlovačke osnovne škole koji je, maskiran kapom s prorezima za oči i naoružan plastičnim i plinskim pištoljem bio u 4 od 11 pljačkaških pohoda koji su bili predmetom istrage, piše Slobodna Dalmacija.

On je, kako je izvijestio načelnik Odjela kriminalističke policije PU karlovačke Vlatko Cegur, 21. studenog oko 21.05 sati maskiran crnom kapom s prorezima za oči i crnim pištoljem upao u trgovinu Tanja, te nakon prijetnje prodavačici iz blagajne ukrao 420 kuna.

Mjesec dana kasnije, 18. prosinca s istim je scenarijem upao u mjenjačnicu Andy R, no prodavačica ga je odgurnula i pobjegla u zaštićene prostorije objekta, te se mali razbojnik dao u bijeg.

Tri dana kasnije na meti mu se našla sportska kladionica Germania Sport u gradskoj četvrti Rakovac, gdje je opljačkao 660 kuna. Za razliku od ove tri pljačke, u četvrtu nije krenuo s plastičnim, već s plinskim pištoljem, a na meti se opet našla ista kladionica.

Ulaskom u prostorije ispalio je hitac u zrak te od preplašene djelatnice uzeo 370 kuna. U toj pljački imao je i pomagačicu, maloljetnicu iz Karlovca.

Karlovački je razbojnik osumnjičen i za dvije krađe i jednu tešku krađu koje se odnose na provale u dječji vrtić Grabrik odakle su ukradeni DVD-playeri i računalna oprema.

Prilikom pretrage na njegovoj adresi policija je pronašla oružje korišteno u pljačkama, te plinski pištolj koji je poslan na vještačenje u Centar za kriminalistička vještačenja u Zagrebu.

Pronađena je i ukradena računalna oprema, koje je dio bio prodan za 200 kuna, te je vraćena vlasniku.

Pošto je počinitelj kaznenih djela dječak na kojeg se ne može primjenivati odredbe kaznenog zakona, on nije u pritvoru, već je policija ŽDO-u, Odjelu za mladež, podnijela posebno izvješće, dok je pomagačica kazneno prijavljena.


Reci što misliš!