Crna Kronika

Ostala trudna

Njemačka: Silovali pacijenticu u komi

Njemačka: Silovali pacijenticu u komi

Beatrix je ostala u komi nakon snažnog srčanog udara. Tada joj se teško oštetio mozak te je od tada u vegetativnom stanju

Njemačku javnost zgrozio je gnjusan zločin u jednoj klinici za rehabilitaciju. Beatrix L. (40), koja je već tri godine u budnoj komi, silovao je nepoznati muškarac, piše 24sata .

Pacijentica je nakon silovanja zatrudnjela. U dogovoru s obitelji liječnici su odlučili napraviti abortus u šestom mjesecu trudnoće, jer je bio ugrožen život majke i bebe. Policija još nije pronašla bezobzirnog silovatelja te sada intenzivno tragaju za njim, razgovaraju sa zaposlenicima i skupljaju dokaze.

Policija je uzela DNK četvorice muškaraca koji su često bili u kontaktu s Beatrix. Klinika za rehabilitaciju podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatog silovatelja.

- Stvarno ne vjerujem da bi joj to mogao učiniti netko od kolega. Svi se jako brinu za nju. Mogao je to biti i netko od posjetitelja - rekla je za Bild medicinska sestra iz klinike.

Beatrix je ostala u komi nakon snažnog srčanog udara. Tada joj se teško oštetio mozak te je od tada u vegetativnom stanju.

Pacijenti, s tešom ozljedom mozga, koji su u stanju budne kome (koma vigile) su budni, ali nisu svjesni svoje okoline i sebe. Imaju otvorene oči, znaju se osmjehnuti, ali s njima nije moguća komunikacija. Ne reagiraju na vanjske podražaje, osim povremene refleksne reakcije na bol.


Reci što misliš!