Crna Kronika

Broj žrtava raste

Breivik priznao pucnjavu u Norveškoj

Breivik priznao pucnjavu u Norveškoj

Najmanje  92 osobe ubijene su u dva teroristička napada koja su se jučer dogodila u Norveškoj, javlja Reuters. Bomba koja je eksplodirala u centru Osla, te oštetila zgrade vlade i nekih ministarstava, ubila je sedam ljudi. Još najmanje 85 osoba ubijene su na otoku Utoya nedaleko od Osla, na konvenciji mladeži vladajuće Laburističke stranke.

Policija je službeno potvrdila da su dva napada povezana. Nakon masakra na Utoyi uhićen je ubojica, 32-godišnji Norvežanin Anders Behring Breivik.

Optuženi Anders Behring Breivik je priznao da je "učinio neke stvari", javlja The Guardian. Hvalio se kako je u online debatama raspravljao s Engleskom ligom za obranu, ekstremno desnim britanskim aktivistima, kao i s organizacijom koja se naziva Stop islamizaciji Europe.

Norveška policija traži ostale žrtve i mogućeg drugog napadača u Utoyi. Broj žrtva mogao bi se popeti na 98 ako se pokaže da su mladi koji se zasada smatraju nestalima poginuli, javlja Reuters.

Norveška policija još neće objaviti popis poginulih jer se za nekima i dalje traga, ali i ne žele izlaziti u javnost s imenima dok se ne kontaktiraju obitelji svih žrtava.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.