Crna Kronika

Tragedija u Zadru

Bokanjac u šoku: Dječaku nije bilo spasa

Bokanjac u šoku: Dječaku nije bilo spasa

Zadarsko predgrađe Bokanjac u nedjelju navečer potresla je strašna tragedija u kojoj je život izgubio četverogodišnji dječak. Nešto prije ponoći Hitna pomoć dobila je poziv od 28-godišnje majke koja je vrištala kako se u kući na Bokanjcu guši njezino dijete kojemu ne može pomoći.

Kada su djelatnici Hitne stigli, zatekli su stravičan prizor: dječak je ležao u lokvi krvi prerezanog vrata, uz očajnu majku koja im je rekla kako je pokušala izvesti traheotomiju da bi mu spasila život. Dječak je vozilom Hitne prevezen u bolnicu, no već je bilo kasno. Umro je od iskrvarenja zbog rezne rane na vratu, što su potvrdili rezultati obdukcije.

Neuspješna reanimacija

- Dječak koji je dovezen u ponedjeljak nešto nakon ponoći bio je bez vitalnih znakova, a tijelo mu je već bilo ohlađeno. Reanimacija je pokušana već u vozilu Hitne pomoći, ali bez uspjeha. U bolnici smo ga također pokušali reanimirati, no nakon dvadeset minuta smo odustali jer nije bilo pomoći - kazao je dr. Edi Karuc, voditelj Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje zadarske Opće bolnice u koju je ubrzo prevezena i 28-godišnja majka, piše Slobodna Dalmacija.

Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok djetetove smrti iskrvarenje zbog rezne rane na vratu, a ranu je nanijela djetetova majka jer se ono gušilo - izjavio je glasnogovornik policije Elis Žodan, dodajući kako policija u suradnji s Državnim odvjetništvom trenutačno poduzima radnje radi utvrđivanja svih okolnosti, nakon čega će se donijeti odluka o kvalifikaciji odgovornosti majke. 

U stanju općeg šoka hospitalizirana je na Odjelu psihijatrije, te trenutačno ni sa kim nije u stanju razgovarati. Na zadarskom predjelu Bokanjac, u ulici Put vrela, gdje 28-godišnjakinja s djetetom živi s nevjenčanim 30-godišnjim suprugom, svi su potreseni strašnim događajem. Nešto prije ponoći, kažu, iz kuće su se prolomili strašni majčini krici.

- Oni koji su prvi dotrčali u pomoć zatekli su očajnu majku i dijete u krvi. Nikome nije bilo jasno što se dogodilo. Ubrzo je došla Hitna pomoć i odvezla dijete, a ubrzo i majku kojoj je pozlilo - kazala je susjeda obitelji, dodajući kako je navodno dijete oko ponoći jelo mrkvu od koje se počelo gušiti.

Sve je pokušala

- Majka je navodno pokušala sve da ga spasi, tresla ga je i lupala pokušavajući mu izvaditi mrkvu iz grla, no dijete je počelo plavjeti. Suprug je još bio u kafiću gdje radi kao noćni čuvar, a ona je u panici učinila nešto što je mislila da će mu spasiti život - ispričala je jučer susjeda obitelji, istaknuvši kako je bila riječ o ugodnoj mladoj ženi koja je nedavno pokrenula brakorazvodnu parnicu, nakon čega se s novim dečkom doselila na Bokanjac.

- Vidio sam da je došla Hitna pomoć, ali nisam znao kod koga. Čuo sam da nisu nikako mogli pronaći kuću 28-godišnjakinje i da je ona istrčala na cestu s djetetom u naručju kako bi ih dočekala - izjavio je Bokanjanin koji živi nekoliko ulica dalje. U policiji kažu da su dojavu od Hitne pomoći zaprimili pola sata nakon ponoći i da su odmah krenuli na adresu Put vrela u Zadru, gdje se dijete gušilo stranim tijelom. - Nakon dolaska su djelatnici zatekli 28-godišnjakinju i njezino četverogodišnje dijete koje nije davalo znakove života i koje su prevezli u Opću bolnicu u Zadru, gdje ga nisu uspjeli vratiti u život.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.