Crna Kronika

Uhićenja

Velika akcija hapšenja nakon pucnjave u Sarajevu

Velika akcija hapšenja nakon pucnjave u Sarajevu

Na teritroiju Novog Pazara, odakle dolazi Mevlid Jašarević, jutros je u velikoj policijskoj akciji uhićeno 15 pripadnika vehabijskog pokreta.

Potvrdio je to srpski ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, kazavši da je policija bila na 18 lokacija. Specijalci su u akciju krenuli u pet ujutro, a ekstremnom pokretu vehabija oduzeli su telefone, računala i laptope te ih priveli na razgovor.

Akcija je pokrenuna nakon jučerašnje pucnjave na Američku ambasadu u Sarajevu i ranjavanja. Šokirane Sarajlije uspjele su iz zgrade preko puta Američkog veleposlanstva snimiti pomahnitalog Jašarevića kako ispaljuje rafale iz kalašnjikova. Nove snimke preko noći su osvanule na internetu.

"Ne mogu da vjerujem da ovoliko traje, a da nitko ne vidi!", komentira jedan od ljudi koji su kamerom uhvatili Jašarevića u pucnjavi po sablasno praznim sarajevskim ulicama. Snimka ga pokazuje kako nervozno šeta, pa trči, pa uzvikuje "Alahu ekber", pa ispaljuje rafale, a tek nakon nekog vremena čuju se policijske sirene.

Policajci, pojasnili su poslije pripadnici sigurnosnih agencija, nisu odmah pucali jer bi to bio veliki rizik za građane koji su se zatekli u blizini.

Jašarević je oko 16 sati pogođen snajperskim hicem u nogu, a kad je pao na tlo, prišli su mu specijalci i vozilo Hitne pomoći koje ga je prevezlo u bolnicu na Koševu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.