Crna Kronika

Kao nezavisni koalirao s HDZ-om

Bivši opatijski gradonačelnik pod istragom DORH-a

Bivši opatijski gradonačelnik pod istragom DORH-a

Bivši gradonačelnik rekao je da nije upoznat s činjenicom da je u Grad Opatiju stigao DORH

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske pokucalo je na vrata Grada Opatije. Dolazak ove državne službe samo je djelomično iznenadio predstavnike opatijske gradske vlasti. Istina je da su u Gradu očekivali DORH, ali isto tako nadali se da će doći zbog slučaja Liburnia Riviera Hotela, piše novilist.hr

Naime, još u srpnju ove godine Grad Opatija podnio je prijavu DORH-u i USKOK-u a vezano uz sumnju da su počinjena kriminalna djela tijekom procesa privatizacije i pretvorbe najveće opatijske hotelske kuće. U trenutku kada se očekivalo da će DORH u Grad Opatiju doći upravo iz tih razloga, prema riječima Ive Dujmića došao je zbog nečeg posve drugog, a što je zbog istrage pod velom tajni.

Dr. Amir Muzur s istoimene Nezavisne liste Amira Muzura postao je gradonačelnik 2005. godine i u početku svoje političke karijere uživao je veliku podršku među građanima koji su ukazali povjerenje »mladom i nezavisnom, a visokoobrazovanom kandidatu«. Proglašen je svojevremeno čak i »naj hrvatskim gradonačelnikom«, ali je zbog nekih ideja i projekata koje građani nisu podržavali počeo gubiti popularnost. Birači su mu zamjerili i to što su ga izabrali kao »nezavisnog«, a on je odlučio sklopiti postizbornu koaliciju s HDZ-om, pa je između ostalog u četiri godine mandata ostao zapamćen kao čovjek koji je u Opatiju na vlast doveo HDZ-ovce.

Premda su i neki drugi njegovi projekti, primjerice »Opatija - Grad muzej« i »Opatijska ulica slavnih«, nailazili na negodovanje javnosti, najviše je negativnih poena dobio kada je zajedno s tadašnjim Poglavarstvom progurao ECHO projekt pretvaranja Ljetne pozornice u kongresni centar i davanja u ruke privatnicima, uz rekonstrukciju kompleksa koja bi značila devastaciju povijesnog parka.

- Možemo potvrditi da je DORH u Gradu. Nije riječ o predmetu LRH, već o drugom slučaju, iz mandata prethodne vlasti. Dodatne informacije nismo u mogućnosti dati zbog tajnosti istrage, već se možete obratiti Općinskome državnom odvjetništvu u Rijeci - odgovor je gradonačelnika Opatije Ive Dujmića. S obzirom na to da su aktualni čelnici Opatije »u interesu istrage« jučer bili neraspoloženi za iznošenje detalja o ovom, dosad nezabilježenom slučaju, odgovore smo potražili kod nekadašnjeg »prvog čovjeka Opatije« dr. Amira Muzura..

Bivši gradonačelnik rekao je da nije upoznat s činjenicom da je u Grad Opatiju stigao DORH. - Ne, nemam nikakve informacije i ne znam što je ili što bi eventualno mogao biti predmet istrage - kratak je bio Muzur. Odgovor na vruće pitanje oko toga što je predmet istrage DORH-a pokušali smo saznati i od Barbare Volf-Volčanšek iz Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci koja je međutim obećala detaljnije odgovore proslijediti tijekom današnjeg dana.

novilist.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.