Crna Kronika

užas

Zadarsko ŽDO podiglo otpužnicu protiv zadarskog Fritzla

Zadarsko ŽDO podiglo otpužnicu protiv zadarskog Fritzla
Thinkstock

Završena je petomjesečna istraga i ŽDO Zadar podiglo je optužnicu protiv muškarca za kojeg postoji osnovana sumnja kako je tijekom godina psihički i tjelesno zlostavljao svoju vlastitu obitelj pri čemu je najstariju kćer i seksualno zlostavljao te je ona kao maloljetnica zatrudnila i rodila dijete.

Optužen je za tri kaznena djela, spolni odnos s djetetom do 15 godina (zatvorska kazna od 1 do 10 godina), spolni odnos s djetetom iznad 15 godina (6 mjeseci do 5 godina) i za silovanje supruge (6 mjeseci do 5 godina).

Za Zadranina u kasnim četrdesetim ŽDO je zatražilo i produljenje istražnog pritvora, u kojem se nalazi od srpnja prošle godine kad je uhićen.

Slučaj je to kakav Zadar ne pamti, a izašao je u javnost nakon što je nesretna djevojka sve odlučila prijaviti policiji i to na nagovor dečka. Obitelj je čini se godinama bila pod povećalom policije koja je navraćala zbog obiteljskog nasilja te remećenja javnog reda i mira ali ne sumnjajući da se iza svega kriju još mračniji i gnusniji zločini.

Privedeni muškarac bio je u prvom trenurtku osumnjičen za ukupno pet kaznenih djela, među ostalim i za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, za teško kazneno djelo protiv spolne slobode kao i za teško kazneno djelo protiv spolne slobode prema bliskoj osobi na osobito ponižavajući način.

Ostalo je otvoreno pitanje i zašto je, unatoč brojnim prijavama za nasilje u obitelji, izostala reakcija Centra za socijalnu skrb od kojeg danas nismo mogli dobiti komentar slučaja.

Cijeli postupak zbog zaštite interesa žrtava i ostalih involviranih u slučaj bio je tajan, a tajno će biti i suđenje.


Reci što misliš!