Crna Kronika

Pod ruševinama ima još ljudi

Raste broj mrtvih u ekploziji tvornice u Pakistanu

Raste broj mrtvih u ekploziji tvornice u Pakistanu

Glasnogovornik spasilačke ekipe Jaber Hussain rekao je kako pod ruševinama ima još preživjelih i povremeno se mogu čuti njihova zapomaganja

Iz ruševina tvornice koja se u istočnom pakistanskom gradu u ponedjeljak srušila nakon eksplozije plina izvučeno je još tijela, čime se broj smrtno stradalih u toj nesreći popeo na 21, uključujući i 16 žena te četvero djece djece.

Iz ostataka trokatnice u kojoj su se proizvodili veterinarski lijekovi spašeno je 17 osoba, sedam muškaraca, šest žena i četvero djece. 13-godišnji dječak koji je izvučen nakon gotovo 40 sati nalazi se u kritičnom stanju.

Glasnogovornik spasilačke ekipe Jaber Hussain rekao je kako pod ruševinama ima još preživjelih i povremeno se mogu čuti njihova zapomaganja, no točan broj zatočenih nije poznat. Spasitelji se nadaju kako će danas završiti s potragom i spasiti sve koji su još živi.

Radi se o velikom poslu, a vlasti su poslale dodatnu opremu i mašireniju kako bi se ruševine uklonile, a ta bi akcija mogla trajati do kasno u noć.

Sporna tvornica bila je smještena u stambenom djelu Lahorea, drugog najvećeg grada u Pakistanu, nalazila se u vlasništvu lokalnog političara koji je svoj položaj iskoristio kako bi držao tvornicu u funkciji iako za njezin rad nije imao potrebne legalne dozvole i unatoč tome što su je vlasti čak tri puta pokušale zatvoriti.

U njoj su nelegalno radila i brojna djeca.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.