Crna Kronika

Užas u Šibeniku

Ubojica istukao šeficu odjela u zatvoru

Ubojica istukao šeficu odjela u zatvoru
Thinkstockphotos/Ilustracija

Dvadesetpetogodišnji Mihovil V. osuđen na deset godina zatvora zbog ubojstva školskoga kolege Branimira Mateljaka (18) na puteljku kraj osnovne škole u Gradcu nedaleko od Makarske u siječnju 2006., u šibenskom je zatvoru na Veliki petak nasrnuo i fizički napao 61-godišnju ženu, zatvorsku službenicu u Odjelu za tretman.

Mladić, kojem je inače dijagnosticiran shizoidni poremećaj ličnosti, oko 9.20 sati ušao je u njezin ured jer je imao dogovoren razgovor. Osuđenik je ženu u jednom trenutku iz čistog mira počeo udarati šakama po glavi. Žena je počela vrištati pa su u prostoriju ubrzo utrčali pravosudni policajci te su svladali osuđenika. U strahu za vlastiti život, 61-godišnjakinja je čitav slučaj prijavila šibenskoj policiji koja je podnijela kaznenu prijavu protiv Mihovila V. Općinskom državnom odvjetništvu zbog napada na službenu osobu.

Mladiću se sudilo 2006. godine u Splitu pred vijećem za mladež, a sudac Denis Romac mu je tada bio izrekao i obveznu mjeru psihijatrijskog liječenja. Do sada, koliko se zna, Mihovil V. nije stvarao probleme u zatvoru, piše Večernji list.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.