Crna Kronika

Francuski mediji pišu

U sukobu navijača Dinama i PSG-a uhićene 24 osobe, Hrvat ozlijeđen

U sukobu navijača Dinama i PSG-a uhićene 24 osobe, Hrvat ozlijeđen

U sukobu navijača Dinama i Paris Saint Germaina koji se dogodio sinoć u pariškom okrugu Bastille privedeno je 24 navijača, a jedan je hrvatski navijač teško ozlijeđen, prenosi francuski Le Monde. Svjedoci tučnjave ističu kako su većina uhićenih Hrvati, prenosi vecernji.hr

Francuski mediji pišu kako su tijekom okršaja letjele boce, kamenje i baklje, a stanovnici okolnih ulica potvrdili su kako je policija brzo stigla na mjesto nereda i u žestokom obračunu s navijačima obje strane smirila situaciju i privela pripadnike obje navijačke skupine.

Francuski ministar unutarnjih poslova još je prije nekoliko dana objavio kako je sukladno dogovoru dviju policija i klubova zabranjen dolazak hrvatskim navijačima na utakmicu u Pariz, kao što je bio zabranjen i dolazak navijača PSG-a u Zagreb upravo kako bi se izbjegle ovakve scene.

Hrvatska policija očito je dobro obavila svoj posao i 80 navijača PSG-a koji su krenuli prema Zagrebu bez karata za utakmicu vraćeno je sa hrvatsko - slovenske granice, dok francuskoj policiji izgleda nije uspjelo zaustaviti nekoliko desetaka navijača Dinama da stignu u francusku prijestolnicu i obračunaju se sa stotinjak PSG-ovih pristalica.

Pretpostavlja se kako su u Francusku ušli dan ranije kako bi izbjegli zabranu ulaska u zemlju koja je počela u ponoć 5. studenog, a tučnjava je navodno bila dogovorena. Iz francuske policije objavili su i kako su ih hrvatske kolege obavijestile da se na put u Pariz sprema između 150 i 200 pristaša BBB-a koji će pokušati ući na utakmicu.

Utakmica između PSG-a i Dinama igra se večeras u 20:45 sati na Parku prinčeva.

vecernji.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.