Crna Kronika

Mostar: Fizički se sukobili pripadnici dviju navijačkih skupina

Mostar: Fizički se sukobili pripadnici dviju navijačkih skupina

Dvije skupine hrvatskih i bošnjačkih mladića, za koje se smatra da pripadaju navijačkim skupinama dvaju mostarskih nogometnih klubova, sukobile su se u ponedjeljak rano ujutro u središtu Mostara, što je prvi međunacionalni incident nakon dužeg vremenskog razdoblja.

Kako su izvijestili iz policije, koja je uhitila četvoricu nasilnika, do verbalnog, a zatim i fizičkog obračuna kamenjem došlo je oko pet sati ujutro na Španjolskom trgu u središtu grada koji je često bio poprište međunacionalnih sukoba te je nekadašnja crta ratnih sukoba hrvatske i bošnjačke strane.

Kada su policijske ophodnje stigle na mjesto sukoba zatekla je mladiće, za koje se pretpostavlja da pripadaju navijačkim skupinama mostarskih nogometnih klubova Zrinjskog i Veleža, kako se međusobno gađaju kamenjem. U intervenciji policije privedena su četiri mladića, protiv kojih će, kako je priopćeno iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, biti poduzete zakonom propisane mjere.

Policija je navela da u izgredu nije bilo ozlijeđenih.

Ne isključuje se mogućnost da je do međusobnog obračuna došlo ususret gradskome nogometnom derbiju koji se igra za dva tjedna, ali i radi podizanja napetosti usporedno s početkom izborne kampanje u BiH.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.