Crna Kronika

I dalje se ispituju okolnosti

Teška nesreća kraj Kutine, vozaču kaznena prijava

Teška nesreća kraj Kutine, vozaču kaznena prijava

I dalje se ispituju okolnosti teške nesreće kraj Kutine. Je li kriv umor vozača ili nešto drugo, znat će se nakon očevida, a policija zasad ne želi spekulirati. Nesreća se dogodila 45 minuta iza ponoći, na autocesti A3 kraj mjesta Repušnica u smjeru Slavonskog Broda, kaže nam glasnogovornica PU Sisačko-moslavačke Natalija Mezak Dolenčić.

'38-godišnji državljanin BiH upravljao je autobusom bosanskohercegovačkih registracija u kojem se prevozilo 55 putnika. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, prešao je preko zaustavnog traka i sletio u kanal gdje se autobus prevrnuo na bočnu stranu', kaže Mezak Dolenčić.

36 osoba je ozlijeđeno, dvije teže, ali ozljede nisu opasne po život. Pomoć im je pružena u sisačkoj, odnosno, novogradiškoj općoj bolnici gdje su prevezeni vozilima hitnih medicinskih pomoći iz Siska, Kutine, Popovače i Novske. Da bi se svi putnici izvukli iz slupanog autobusa, vatrogasci su ga morali rezati, rekla je glasnogovornica.

Iako u policiji još uvijek ne žele spekulirati o uzrocima nesreće, doznajemo kako će protiv vozača biti podnesena kaznena prijava

Očevidom je na mjestu događaja rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika iz Siska.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.