Crna Kronika

Gladius

Policija u regiji protiv narko mafije: U pritvoru završilo 12 dilera

Policija u regiji protiv narko mafije: U pritvoru završilo 12 dilera

Međunarodna kriminalistička akcija započela je kodnim imenom 'Gladius'

Ravnateljstvo policije na zajedničkoj je konferenciji za novinare s USKOK-om i MUP-om Srbije otkrilo detalje dosad najveće međunarodne akcija protiv narko mafije koju su provele čak četiri policije u regiji.

Međunarodna kriminalistička akcija započela je kodnim imenom 'Gladius' u prosincu prošle godine, a sve je završilo krajem ovog tjedna u akciji 'Šetač'.

Na području Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore uhićena je ukupno 51 osoba. Pritom je zaplijenjeno oko 380 kilograma marihuane i 530 grama heroina, potvrdio je Berislav Lankaš iz PNUSKOK-a.

"Ukupna vrijednost zaplijene droge na ilegalnom narko tržištu kretala bi se oko 5,5 milijuna kuna. I na samom kraju, sve osobe uhićene na području Hrvatske, Srbije, Crne gore te Bosne i Hercegovine su predane nadležnim državnim tijelima zbog počinjenja kaznenog dijela zločinačkog udruženja u vezi s kaznenim dijelom neovlaštene proizvodnje i prometa drogama", rekao je Lankaš.

Najviše posla imala je dubrovačka policija, a duge cijevi viđene su na području Splita, ali i Zagreba. Organizatori krijumčarenja i preprodaje droge su dvojica 22-godišnjaka iz Dubrovnika, potvrdio je pak Hrvoje Neusidl iz dubrovačke policije.

"Jedan od organizatora je uhićen na području Bosne i Hercegovine, točnije Sarajeva, dok je drugi organizator uhićen tijekom jučerašnjeg dana u Dubrovniku. Također, izvršen je velik broj pretraga, ukupno 20 pretraga domova i drugih prostora, kao i 16 pretraga osobnih vozila. Zaplijenjen je veći broj mobilnih aparata, sim kartica, prijenosnih računala, veća količina streljiva i vatrenog oružja", istaknuo je Neusidl.

Inače, zagrebački Županijski sud odredio je pritvor za ukupno 12 osoba koje je sumnjiče za dilanje droge.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.