Crna Kronika

Bahati

Jurnjava na A1: Policija kaznila tri stranca, najbrži vozio 246 km/h

Jurnjava na A1: Policija kaznila tri stranca, najbrži vozio 246 km/h
Duško Jaramaz/ PIXSELL

Jučer poslijepodne u roku od sat i pol policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su na dijelu autoceste A-1, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 130 km/h, zaustavili čak tri stranca koji su vozili nedozvoljenom brzinom. Rekorder je 33-godišnji crnogorski državljanin, vozač osobnog vozila marke „Audi", kojemu je izmjerena brzina od 246 km/h.

Slijedi ga 55-godišnji državljanin BiH koji je jurio 242km/h te 45-godišnji slovenski državljanin, koji je Golfom vozio 224km/h.

Prekršajnim nalozima vozači su kažnjeni novčanim kaznama, te su im izrečene zaštitne mjere upravljanja sa „B" kategorijom na području Hrvatske u trajanju od 12 mjeseci.

Za prekoračenje brzine (izvan naselja) veće od 50 km na sat od dopuštene ili prometnim znakom ograničene brzine propisana je novčana kazna u iznosu od 3 do 7.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do 24 mjeseca i po pravomoćnosti prekršajnopravne sankcije u evidenciju vozača upisuju se 3 negativna prekršajna boda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.