Crna Kronika

Nakon dvostruke eksplozije uslijedila je pucnjava

Najmanje 25 mrtvih u napadu na somalski hotel

Najmanje 25 mrtvih u napadu na somalski hotel

Najmanje 25 ljudi je ubijeno a brojni su teško ranjeni u petak u bombaškom napadu islamskih pobunjenika al-Shabab na hotel u glavnom gradu u kojem su se nalazili politički dužnosnici zemlje.

Taj napad na Central Hotel je najsmrtnosniji u Somaliji u nepune dvije godine. U travnju 2013. je u samoubilačkom napadu na glavni sud tog grada ubijeno 34 civila.

U petak je anonimni izvor blizak somalskom predsjedništvu spomenuo najmanje 25 žrtava preciziravši agenciji France Presse da broj žrtava sigurno nije konačan. Prema tom izvoru napad izveden na dan velike muslimanske molitve je završen.

Nakon dvostruke eksplozije uslijedila je pucnjava u samom Central Hotelu.

Prema izvoru somalskog predsjedništva ubijen je zamjenik gradonačelnika Mogadishua, dok su zamjenik premijera i ministar prijevoza ranjeni. Najmanje jedan zastupnik je ubijen, prema podacima Radio-Mogadishua, koji je potvrdio smrt zamjenika gradonačelnika.

Islamski pobunjenici al-Shabab su preuzeli odgovornost za napad.

Najmanje pet Somalaca je ubijeno 22. siječnja u Mogadishuu uoči posjeta turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u samoubilačkom napadu na hotel SYL u kojem se nalazilo tursko izaslanstvo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.