Crna Kronika

Nova uhićenja u Zagrebačkom Holdingu

Nastavak istrage afere Agram: trojica osumnjičena za višemilijunske malverzacije

Nastavak istrage afere Agram: trojica osumnjičena za višemilijunske malverzacije

USKOK je Benka i Markusa ispitao jučer, danas će Jukića, a nakon toga i odlučiti hoće li za njih tražiti istražni zatvor o kojem onda odlučuje sudac istrage

Nova uhićenja u Zagrebačkom Holdingu.

U nastavku akcije Agram, zbog sumnji u namještanje natječaja za zagrebačku Čistoću, navodno 'teškog' 70 milijuna kuna, jučer su privedene tri osobe. Bivši direktor Čistoće Miljenko Benko, bivši šef Službe za nabavu Holdinga Ivan Markus, te vlasnik tvrtke Gradatin iz Sesveta Tomislav Jukić.

USKOK je Benka i Markusa ispitao jučer, danas će Jukića, a nakon toga i odlučiti hoće li za njih tražiti istražni zatvor o kojem onda odlučuje sudac istrage.
 
Dvojac iz Čistoće bio je uhićen i u listopadu kada i zagrebački gradonačelnik, no pušteni su uz jamčevinu. Bandić nije želio komentirati posljednje proširenje istrage afere Agram, tek je poručio da svatko treba raditi svoj posao i odgovarati za propuste.

''Ne može nitko nikoga eskulpirati, nikoga spasiti ako je napravio neko kriminalno djelo. Nulta stopa tolerancije prema nepodopštini svih boja i vrsta. Nulta stopa jednaka je za gradonačelnika Zagreba kao za premijera, predsjednika Sabora i predsjednicu države. Svatko neka odgovara za svoje'', poručio je Bandić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.