Crna Kronika

Nakon krađe iz sjedišta MUP-a

Zagreb: Privedeno 9 osoba za pranje oko 500 milijuna kuna

Zagreb: Privedeno 9 osoba za pranje oko 500 milijuna kuna

Akcija je povezana s pranjem novca za peruanski narkokartel

U Zagrebu je u tijeku velika akcija specijalne policije u sklopu istrage krađe novca i zlata iz policijskog sefa u Heinzelovoj ulici, a povezana je s navodnim pranjem stotina milijuna kuna, javlja net.hr.

Neslužbeno se doznaje da je 9 osoba privedeno u velikoj akciji u kojoj su pod lupu istražitelja dospjele tvrtke koje se bave otkupom zlata, a koje su zapravo imale tek jednog zaposlenog te su služile kao paravan za pranje novca narkokartela iz Perua. 

Sve informacije su neslužbene, jer u Uskoku vlada šutnja. To je i razumljivo jer se, doznajemo, radi o pranju vrtoglavog iznosa novca, i to oko 500 milijuna kuna. 

Sumnja se da je obitelj A. I., a prije svih P. I., koji se pak trenutno nalazi u Njemačkoj, pa nije među uhićenima, sudjelovala u kupovini značajnih količina zlata novcem što je na ilegalan način stizao u Hrvatsku.

Jednu takvu pošiljku zlata i novca presrela je policija prije nekoliko mjeseci u automobilu Pejinog rođaka Antonia I., a pretragom vozila pronađene su zlatne poluge i  veća količina novca. Budući da vozač nije imao potvrdu o porijeklu  sve mu je oduzeto, a kriminalističko istraživanje je nastavljeno.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.